Projecten waarvoor subsidie is verkregen volgens de SDE+-regeling, Stimulering Duurzame Energieproductie, mogen vanwege het coronavirus later worden afgerond. Onder voorwaarden kan de realisatietermijn voor projecten in 2020 worden verlengd met één jaar.
Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland. De regeling kent verschillende categorieën, zoals water, zon en biomassa. De regeling is gericht op bedrijven en instellingen.
Projecten die voor subsidie in aanmerking zijn gekomen, dienen binnen een bepaalde periode te worden gerealiseerd. Vanwege het coronavirus kunnen projecten vertraging oplopen. Daarom is besloten de realisatietermijn voor projecten in 2020 met één jaar te verlengen als de vertraging niet aan het bedrijf zelf te wijten is.
Bedrijven moeten de verlengde realisatietermijn zelf aanvragen via de Rijksdienst voor ondernemend Nederland, RVO.nl. Een voorwaarde is dat het project dan wel binnen de verlengde termijn gerealiseerd moet kunnen worden. Dit moet het bedrijf verklaren bij de aanvraag van de verlengde termijn.
Volgens de brief van minister Wiebes aan de Tweede Kamer is de SDE+ subsidie met name gebruikt voor aanvragen met betrekking tot zonnepanelen. Dit geldt namelijk voor bij 98% van de ruim 7.500 aanvragen.
De SDE+-regeling is inmiddels gesloten en er kunnen dan ook geen subsidieaanvragen meer worden ingediend. Er komt in 2021 wel een opvolger voor de subsidieregeling, SDE++.
Heeft u vragen over de verlengde realisatietermijn voor SDE+-projecten, neem dan contact met ons op.
U betaalt zo min mogelijk belasting en loopt geen fiscale risico´s. Het inwinnen van fiscaal advies levert in 4 van de 5 situaties financiële voordelen op.
U bespaart tijd, verhoogt uw omzet en voorkomt boetes. Uw boekhouding en jaarrekening uitbesteden aan een accountant is vaak voordeliger dan zelf doen en laten controleren.