Belastingregels zijn ingewikkeld en veranderen steeds. Wij houden de wijzigingen dagelijks bij, filteren deze voor u en bedenken hoe deze uw privésituatie en/of uw bedrijf kunnen beïnvloeden. U ontvangt de belangrijkste berichten en conclusies via onze gratis online nieuwsservice. Schrijf u daarom snel in voor:
Kies uw profiel. Bepaal zelf over welke onderwerpen u informatie ontvangt.
Schrijf u in >>
De inloggegevens verstrekken u toegang tot ons uitgebreide nieuwsarchief.
Met uw inloggegevens kunt u uw profiel en persoonlijke gegevens wijzigen. U kunt zich hiermee ook afmelden.
Heeft u personeel in dienst? Werkt u met zzp'ers? Op 1 januari 2025 is er weer een flink aantal wijzigingen doorgevoerd voor u als werkgever en als dga. Wij wijzen u op tien belangrijke punten.
In januari 2025 moet u uw laatste btw-aangifte over 2024 indienen. De laatste btw-aangifte kan een aantal bijzonderheden kennen.
Vanaf 1 januari 2025 moet u een btw-suppletie indienen binnen acht weken nadat u constateerde dat u te weinig btw aangaf en afdroeg aan de Belastingdienst.
Voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) is in 2025 € 172 miljoen meer budget beschikbaar dan in 2024. De regeling kent ook een aantal wijzigingen.
Wilt u in 2025 uw kinderen, kleinkinderen of anderen een geldbedrag schenken? Wat zijn dan voor dit jaar de belastingvrije bedragen?
De Belastingdienst heeft in het Handhavingsplan arbeidsrelaties 2025 aangekondigd dat er over het kalenderjaar 2025 als uitgangspunt nog geen boetes worden opgelegd in het kader van schijnzelfstandigheid. Het gaat hier zowel om vergrijp- als om verzuimboetes. Dit voornemen geldt voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer. Dit is alleen anders als het gaat om kwaadwillendheid.