Belastingregels zijn ingewikkeld en veranderen steeds. Wij houden de wijzigingen dagelijks bij, filteren deze voor u en bedenken hoe deze uw privésituatie en/of uw bedrijf kunnen beïnvloeden. U ontvangt de belangrijkste berichten en conclusies via onze gratis online nieuwsservice. Schrijf u daarom snel in voor:
Kies uw profiel. Bepaal zelf over welke onderwerpen u informatie ontvangt.
Schrijf u in >>
De inloggegevens verstrekken u toegang tot ons uitgebreide nieuwsarchief.
Met uw inloggegevens kunt u uw profiel en persoonlijke gegevens wijzigen. U kunt zich hiermee ook afmelden.
Het Belastingplan 2025 bevat voorstellen om de huurtoeslag te wijzigen. Dit geldt ook voor het kindgebonden budget. Het is de bedoeling dat een deel van de plannen per 2025 in werking treedt en een ander deel per 2026. Met de plannen wordt de koopkracht voor met name lagere inkomens verbeterd.
De Belastingdienst is gestart met het versturen van een informatiebrief aan iedereen die mogelijk in aanmerking komt voor verder rechtsherstel in box 3. Het gaat om in totaal 2,6 miljoen brieven, waarvan de laatsten begin november verzonden worden.
Er is veel onrust ontstaan bij bedrijven en organisaties inzake het werken met zzp'ers na 1 januari 2025. Dan vervalt namelijk het zogenaamde handhavingsmoratorium op schijnzelfstandigheid, dat de Belastingdienst al langere tijd hanteert. De Belastingdienst gaat vanaf 2025 weer handhaven.
Met het einde van het jaar in zicht is dit een goed moment om na te gaan of u op fiscaal gebied nog actie moet ondernemen. Sommige zaken kunnen niet wachten tot 2025, terwijl andere zaken juist om uitstel vragen. Wat verandert er voor u? Wat zijn de mogelijkheden en wat moet er gebeuren?
Het kabinet heeft voorgesteld vanaf 2027 met de salderingsregeling voor zonnepanelen te stoppen. Energieleveranciers moeten in dit voorstel dan wel een redelijke vergoeding voor teruggeleverde elektriciteit betalen.
Welke (fiscale) maatregelen kunt u als ondernemer dit jaar nog treffen die voordelig voor u kunnen uitpakken? Hoe kunt u nu al slim inspelen op wijzigingen die vanaf 2025 gaan gelden? Tien praktische tips.
Ondernemers gaan vanaf 2025 fors meer betalen voor de aanschaf van een nieuwe bestelauto. De vrijstelling van bpm voor ondernemers komt vanaf dan namelijk te vervallen. Gemiddeld scheelt dit zo'n € 12.000 per bestelauto. Een en ander is wel afhankelijk van de CO2-uitstoot van de bestelauto. Een bestelauto zonder CO2-uitstoot kan in 2025 nog steeds zonder bpm worden aangeschaft.
Het kabinet gaat de giftenaftrek in de vennootschapsbelasting (Vpb) en de regeling 'geven uit de vennootschap' per 2025 afschaffen. Deze voorstellen staan in het Belastingplan 2025. De giftenaftrek in de inkomstenbelasting blijft gehandhaafd.